Σάββατο 9.03.2013

Σάββατο 9.03.2013

You can scroll the shelf using and keys

Ομιλητές

Μαύρος Δημήτρης, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas

Ο Δημήτρης Α. Μαύρος είναι Διευθύνων Σύμβουλος της MRB Hellas A.E. Είναι, επίσης, Πρόεδρος του Σ.Ε.Δ.Ε.Α. (Σύλλογος Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς) από το 1997 καθώς και μέλος του Ε.Σ.Κ. (Εθνικό Συμβούλιο Καταναλωτών). Είναι μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ του ομίλου PRC Group και επικεφαλής της επιχειρηματικής μονάδας υπηρεσιών Έρευνας και Ανάλυσης. Από το 1986 έως σήμερα εργάζεται στην MRB HELLAS A.E. Το 1995 κατείχε τη θέση του Γενικού Διευθυντή της εταιρίας και από το 2001 κατέχει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου. Στη διάρκεια της συνεργασίας του με την MRB HELLAS έχει χειριστεί μεγάλους έλληνες και πολυεθνικούς πελάτες, Μ.Μ.Ε. και Οργανισμούς του Δημοσίου. Παράλληλα έχει συμμετάσχει ως επίσημος εισηγητής σε συνέδρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Marketing (Ε.Ι.Μ.), της Ένωσης Εταιριών Διαφήμισης – Επικοινωνίας (Ε.Δ.Ε.Ε.), της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.), της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, του Ινστιτούτου Επικοινωνίας και άλλων επίσημων φορέων της χώρας. Είναι απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και του τμήματος Ηλεκτρονικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σε Συστήματα Αυτόματου Ελέγχου με εξειδίκευση σε θέματα Στατιστικής από τη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δρίβας Γεώργιος, Διευθυντής Τμήματος Ξένων Γλωσσών στα Εκπαιδευτήρια Δούκα

Ο Γεώργιος Δρίβας αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1977 και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία (Master of Arts in Theoretical Linguistics, Department of Linguistics, University of Reading, U.K.) το 1981. Εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ως Διευθυντής Σπουδών στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών από το 1994. Παράλληλα, είναι πιστοποιημένος αξιολογητής European Association for Quality Language Services (EAQUALS) και European foundation for Quality Management (EFQM). Εκπαιδεύει καθηγητές ξένων γλωσσών από το 1981 (Burlington Books, Longman English Teaching Services, Hellenic American Union κ.ά.) ενώ υπήρξε συνεργάτης πολλών ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών (Σχολή Αηδονοπούλου, Σχολή Μωραΐτη, Κολλέγιο Αθηνών).

Κορμάς Γιώργος, Ιατρός, Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρικής Κλινικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων

Ο Γιώργος Κορμάς γεννήθηκε στην Κυπαρισσία όπου τελείωσε τη βασική εκπαίδευση. Σπούδασε Ιατρική. Έχει μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην παιδαγωγική της επικοινωνίας καθώς και στο μάρκετινγκ και μάνατζμεντ της ακαδημίας της Πάντοβας. Είναι υποψήφιος διδάκτορας πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: χρήση και κατάχρηση του διαδικτύου για το παιδί και τον έφηβο και επιστημονικός συνεργάτης της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου της Φεράρα. Είναι μέλος του Ελληνικού κέντρου για το ασφαλές διαδίκτυο. Είναι Πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας πρόληψης και αγωγής υγείας και επιστημονικός συνεργάτης μονάδας εφηβικής υγειάς παιδιατρικής κλινικής πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι ο συγγραφέας του βιβλίου: «Σύγχρονος ιατρικός και ψυχολογικός οδηγός για το παιδί και τον έφηβο».

Μαλικιώση Μαρία, Καθηγήτρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η Μαρία Μαλικιώση-Λοΐζου είναι Καθηγήτρια  Συμβουλευτικής Ψυχολογίας  στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διεθνείς συνεργασίες με ερευνητικά και επιστημονικά κέντρα της Ευρώπης και των ΗΠΑ.   Το ερευνητικό της έργο εστιάζεται σε θέματα  συμβουλευτικών προσεγγίσεων, εποπτείας,  επικοινωνίας, στάσεων, προσωπικότητας κ.α. Έχει οργανώσει, προεδρεύσει και συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία» του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Κέντρου Ομηλίκων του Πανεπιστημίου Αθηνών, που ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία της. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επαγγελματικών και επιστημονικών εταιριών και συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων και συγγραμμάτων.

Τσακαρέστου Μπέττυ, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Η Δρ. Μπέττυ Τσακαρέστου (www.tsakarestou.com) είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων στο οικείο Τμήμα. Διδάσκει σε προπτυχιακό επίπεδο «Διαφήμιση και Δημοσίες Σχέσεις», «Νέες Καταναλωτικές Τάσεις στην Ψηφιακή Εποχή»,  «Κοινωνικά Ζητήματα και Επιχειρηματική Υπευθυνότητα» και «Διαχείριση Κρίσεων». Συμμετέχει σε δύο μεταπτυχιακά προγράμματα του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση α. στην Πολιτιστική Διαχείριση  και β. στη Δημόσια Διοίκηση όπου διδάσκει Πολιτιστική Επικοινωνία και Μάρκετινγκ με εστίαση στο branding  των πόλεων και Ψηφιακή Επικοινωνία με έμφαση στα ανοιχτά δημόσια δεδομένα αντίστοιχα. Από το 2007 είναι επισκέπτρια Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Πρόγραμμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), όπου διδάσκει το μάθημα της Επιχειρηματικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ηθικής. Από το 2002 είναι μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Επικοινωνίας, και Γενική Γραμματέας του Δ.Σ. από το 2008. Από το 2007-2010 διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής της μηνιαίας έκδοσης της εφημερίδας Το ΒΗΜΑ, «Βήμα Ιδεών» όπου  επιμελήθηκε αφιερώματα και δημοσιεύσε άρθρα τόσο στο έντυπο όσο και στον δικτυακό του τόπο (www.vimaideon.gr). Από τον Ιανουάριο του 2010 ορίστηκε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων όπου έχει την ακαδημαική εποπτεία του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας και από τον Ιούνιο του 2010 ανέλαβε τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής  Ραδιο-Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με κύριο έργο την ψηφιακή μετάβαση του φορέα. Από το 2008 συμμετέχει στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και σε δημόσιες παρεμβάσεις πολιτών. Η ψηφιακή κουλτούρα, η κοινωνική καινοτομία και η υπευθυνότητα είναι τα τρία αλληλένδετα πεδία έρευνας, διδασκαλίας και δράσης.

Νικολάου Ιωάννης, Επίκουρος Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ο κ. Ιωάννης Νικολάου είναι Εργασιακός / Οργανωσιακός Ψυχολόγος και Επίκουρος Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και διδάσκων στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Εκπόνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (MSc, PhD) με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Μάντσεστερ, Μ. Βρετανία (Manchester School of Management, UMIST, 1999). Ο κ. Νικολάου απέκτησε την επαγγελματική του εμπειρία εργαζόμενος ως Υποδιευθυντής στο τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών Ανθρωπίνων Πόρων της PricewaterhouseCoopers και ως Προϊστάμενος Εκπαίδευσης στην Εγνατία Τράπεζα. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Οργανωσιακή Ψυχολογία & Συμπεριφορά» και «Διοικώντας το Ανθρώπινο Κεφάλαιο – Ελληνικές Μελέτες Περίπτωσης», έχει δημοσιεύσεις σε πολλά διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές, ενώ τα ερευνητικά και επαγγελματικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο της Οργανωσιακής Συμπεριφοράς / Ψυχολογίας και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων. Διδάσκει μαθήματα Οργανωσιακής Συμπεριφοράς/Ψυχολογίας και Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, για τα οποία έχει τιμηθεί με Αριστεία Διδασκαλίας, ενώ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα Ανθρώπινου Δυναμικού (Στέγη Ελληνικής Βιομηχανίας, Εθνική Τράπεζα, Emporiki Bank, Attica Bank, Kantor) και ενδοεπιχειρησιακών προγραμμάτων εκπαίδευσης στελεχών σε επιχειρήσεις, όπως η Misko-Barilla, Intracom, Pfizer, SEAT, Infote, Δωδώνη, ΟΣΕ, ΟΤΕ Academy, κλπ. Είναι μέλος πολλών διεθνών επιστημονικών και επαγγελματικών οργανώσεων (π.χ. Academy of Management, Society for Industrial and Organizational Psychology, κλπ.). Είναι επίσης, μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής (Board of Advisors) της φοιτητικής οργάνωσης AIESEC (International Association of Students in Economics and Business).

Κατσάμπα Ελένη, MSc Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων

MSc Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» & του Εργαστηρίου Ψυχολογικής Συμβουλευτικής του Παν/μίου Αθηνών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πρόγραμμα Ψυχολογίας, Φ.Π.Ψ., Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών) και είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (τριετές Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στην Κλινική Ψυχολογία του Τμήματος Φ.Π.Ψ., της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών) κι έχει ολοκληρώσει το τετραετές πρόγραμμα θεωρητικής και κλινικής εκπαίδευσης στην Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία  στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, μέλους της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γνωσιακής και Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (EABCT). Στα πλαίσια της ειδίκευσής της ως Κλινική Ψυχολόγος εργάστηκε στο Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Περιστερίου και στο Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει, επίσης, εργαστεί στη Μονάδα Νοσημάτων Θώρακος – Κέντρο Καρδιοαναπνευστικής Αποκατάστασης του Ευγενιδείου Θεραπευτηρίου με έργο την ψυχολογική υποστήριξη ασθενών με καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Έχει συνεργαστεί σε διάφορα ερευνητικά προγράμματα, με εκδοτικούς οίκους, δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς κι έχει συμμετάσχει παρουσιάζοντας την κλινική της δουλειά σε αρκετά συνέδρια. Η ομαδική θεραπεία αποτελεί ένα από τα κύρια πεδία ενδιαφέροντος της και για το λόγο αυτό συνεργάζεται με το Εργαστήριο Ψυχολογικής Συμβουλευτικής Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου συντονίζει θεραπευτικές ομάδες, κυρίως Διαχείρισης Άγχους, για φοιτητές. Συνεργάζεται, επίσης, με την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”. Παράλληλα εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχολόγος προσφέροντας συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες.

Στρογγυλό τραπέζι

Γκούσκος Δημήτρης, Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (gouscos@media.uoa.gr http://www.media.uoa.gr/~gouscos )

Ο Δημήτρης Γκούσκος είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, όπου συμβάλλει στο συντονισμό των ερευνητικών ομάδων Ψηφιακά Μέσα για Μάθηση και Ψηφιακά Μέσα για Συμμετοχή. Είναι πτυχιούχος και διδάκτορας του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2000 έχει διδάξει σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Πελοποννήσου και Αθηνών περισσότερα από 20 μαθήματα σε θέματα ψηφιακής επικοινωνίας, ψηφιακών παιχνιδιών, συμμετοχικών μέσων, ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, τεχνολογίας λογισμικού και πληροφοριακών συστημάτων. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα, εθνικά έργα και μελέτες εφαρμογής ΤΠΕ. Έχει συντονίσει ομάδες εργασίας για τη δράση Μάθηση 2.0 και για διάφορα συλλογικά ψηφιακά μέσα, πλατφόρμες και παιχνίδια στην εκπαίδευση. Έχει επιμεληθεί πρακτικά διεθνών επιστημονικών συνεδρίων, έχει δημοσιεύσει σε συλλογικούς τόμους, περιοδικά και συνέδρια περισσότερες από 60 ερευνητικές εργασίες και έχει επιμεληθεί τη μετάφραση βιβλίων στα ελληνικά. Έχει διοργανώσει αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων και συμβάλλει ως κριτής σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν εφαρμογές της ψηφιακής επικοινωνίας στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τα συλλογικά μέσα, τη διαδραστική αφήγηση και τα ψηφιακά παιχνίδια με σκοπό τη μάθηση.

Ελληνιάδου Έλενα, Med Εκπαιδευτικός, Επιμορφώτρια Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευτών Ενηλίκων.

Η Έλενα Ελληνιάδου είναι εκπαιδευτικός και διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αρτέμιδας. Έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Επιστήμες της Αγωγής (Εφαρμοσμένη Παιδαγωγική) και είναι πιστοποιημένη από το Ε.ΚΕ.ΠΙΣ, Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων στη Παιδαγωγική Ψυχολογία και τη Διδακτική Μεθοδολογία. Είναι επιμορφώτρια εκπαιδευτικών στο «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης» για το Νέο Σχολείο και τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και επιμορφώτρια στη «Χρήση και Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαιδευτική Διδακτική Διαδικασία» (Β επίπεδο). Από το 2008 συμμετέχει ενεργά στις επιμορφώσεις εκπαιδευτικών του Β΄ επιπέδου και διατηρεί ιστολόγιο (http://elenelli.blogspot.com) με θέματα που αφορούν την αξιοποίηση των τεχνολογιών και των κοινωνικών δικτύων στην σχολική τάξη. Οι ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις της σε ημερίδες και συνέδρια αφορούν την αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων (twitter, facebook) ως σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές καθώς και ως εργαλεία επαγγελματικής ανάπτυξης του εκπαιδευτικού και διεύρυνσης του Δικτύου Προσωπικής Μάθησής του.

Λουφόπουλος Χρήστος, Μηχανικός, Συνιδρυτής του ιστολόγιου «ΜαμάδεςΜπαμπάδες»

Με λένε Χρήστο Λουφόπουλο. Μηχανικός σπούδασα αλλά το χόμπι μου όταν κοιμούνται οι δύο μικροί μας είναι να εξερευνώ το διαδίκτυο και κάθε νέα του υπηρεσία, να βγάζω φωτογραφίες και να διαβάζω κόμικς… Λάθος. Τα δυο τελευταία τα κάνω κυρίως όταν είναι ξύπνιοι οι μικροί μας που πέρα από μόνιμη πηγή άγχους είναι και μία αστείρευτη πηγή γέλιου και ευφορίας, αισιοδοξίας και ελπίδας. Θα ήθελα κάποια στιγμή να ζήσω στο Παρίσι αλλά μέχρι τότε μπορώ να οργανώνω την πρώτη μας επίσκεψη σε αυτή την μαγική πόλη μαζί με τους μικρούς, την βαφτιστήρα μου και πολλούς καλούς φίλους και κουμπάρους με τα παιδιά τους! Αυτή την στιγμή πασχίζω να πείσω την υπόλοιπη παρέα να βάλουμε ως μότο στους μαμάδες… μπαμπάδες… την παρακάτω φράση… «Με ένα blog ξεχνιέμαι…» Προσωπικό μου ιστολόγιο είναι το http://www.ophilos.eu/. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε εκεί πολλά κείμενα που να αφορούν μαμάδες και μπαμπάδες, λογικό κατά την γνώμη μου μιας και βρίσκω πάρα πολλούς άλλους bloggers που εκφράζουν πολλά από όσα θέλω και εγώ να πω… και μάλιστα με πολύ ομορφότερο τρόπο από εμένα και προτιμώ να διαβάζω και να μοιράζομαι δικά τους κείμενα στους δικούς μου φίλους και αναγνώστες!

Workshops

Τσερμίδου Λία, Εκπαιδευτικός, MSc Ειδικής Αγωγής

Η Λία Τσερμίδου είναι εκπαιδευτικός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην ειδική αγωγή (MSc Educationand Human Rights). Είναι συνεργάτιδα του Κέντρου Έρευνας και Τεκμηρίωσης Ενταξιακών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΤΕΑΠΗ, ΕΚΠΑ και μέλος του Συμβουλευτικό Κέντρο Ομηλίκων του ΤΕΑΠΗ, ΕΚΠΑ. Τα  ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάπτυξη ενταξιακών εκπαιδευτικών πρακτικών και στην παιδαγωγική διάσταση του παιχνιδιού.

Η Αγγελική Σουρλαντζή, Εκπαιδευτήρια Δούκα

H Αγγελική Σουρλαντζή είναι απόφοιτος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών (2002) και του Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Mscin Psychology of Education (2004). Από το 2006 εκπονεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τη διδακτορική της διατριβή με θέμα «Ποιότητα ζωής παιδιών προσχολικής ηλικίας: η σχέση ποιότητας ζωής με το φύλο, την εθνικότητα αλλά και με την εκτίμηση των γονέων». Εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ως νηπιαγωγός. Διατέλεσε από το 2001 σύμβουλος ομηλίκων για αρκετά χρόνια στο Συμβουλευτικό Κέντρο Ομηλίκων του ΤΕΑΠΗ, ΕΚΠΑ και αργότερα εκπαιδεύτρια  εθελοντών στις δεξιότητες συμβουλευτικής και  επικοινωνίας και επόπτρια.

Κωνσταντίνου Όλγα, Δρ Κλινική Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Όλγα Κωνσταντίνου είναι ψυχολόγος και ειδικεύεται στη συμβουλευτική & ψυχοθεραπεία παιδιών & ενηλίκων. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Msc) στην Ψυχολογία της Υγείας και είναι Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μετεκπαίδευση στη γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (Ι.Ε.Θ.Σ) και στη συστημική ψυχοθεραπεία από το Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ). Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε εξαρτημένα από ουσίες άτομα, άτομα με αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές διατροφής, παιδιά και εφήβους με προβληματικές συμπεριφορές. Επιπλέον έχει εργασθεί ψυχοθεραπευτικά με ζευγάρια και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις. Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια ψυχολογίας, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις  για την παραβατικότητα ανηλίκων στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, σε φοιτητές του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και σε εργαζόμενους των Κέντρων πρόληψης του ΟΚΑΝΑ. Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει εκδόσεις άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και δημοσιεύσεις σε συνέδρια. Εργάζεται στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) ως ψυχολόγος από το 2003. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια από το 2001.

Η Αγγελική Χούγια είναι Ψυχολόγος (Μ.Α.) και Οικογενειακή Θεραπεύτρια.

Οι βασικές σπουδές στην Ψυχολογία πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα και τα μεταπτυχιακά στην Αγγλία, στο University of Keele (Συμβουλευτική Ψυχολογία) και στο University of London, Birkbeck College (Οικογενειακή και Συζυγική θεραπεία). Από το 1990 εως και σήμερα εργάζεται στην Ελλάδα, ως Ψυχολόγος Σύμβουλος Σταδιοδρομίας και Οικογενειακή Θεραπεύτρια διατηρώντας το προσωπικό της γραφείο. Από το 1998 είναι μόνιμη εξωτερικός συνεργάτης του Κέντρο Συμβουλευτικής Προσανατολισμού και Εκπαίδευσης Σ.ΕΠ.&Ε.-CAREER ASSOCIATES Επίσης από το 2009 είναι Associate Director του NBCC – Greece.  Είναι ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και έγκριτο μέλος του European Association for Counseling. Έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια ως εξωτερικός συνεργάτης.

Κα   Σ. Κουκουμτζή ΜSc Ψυχολόγος- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Απόφοιτη του διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος « Συμβουλευτική Ψυχολογία και Επαγγελματικός Προσανατολισμός και του τμήματος  Φ.Π.Ψ.  κατεύθυνση Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Διαθέτει δεκαπενταετή εργασιακή εμπειρία. Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού των εκπαιδευτηρίων «Δούκα». Συνεργάτης του κέντρου ΣΕΠ&Ε. Συμμετοχή σε προγράμματα των Δήμων Αμαρουσίου και Αγίας Παρασκευής.  Εφαρμογή προγράμματος συμβουλευτικής στην Εράσμειο  Ελληνογερμανική Σχολή. Υπεύθυνη Απασχόλησης σε Κ.Ε.Κ.. Διοργανώτρια και εισηγήτρια σε προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ενηλίκων. Συμμετοχή σε ερευνητικά  προγράμματα, διακρατικές συνεργασίες, συνέδρια και δημοσιεύσεις άρθρων  σε επιστημονικά περιοδικά. Συμμετοχή στην έρευνα εφαρμογής για τη σύσταση του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ).Μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού» (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.).Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Αξιολογήτρια Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙ.Σ

Κα Γ. Μαντζιάρα ΜSc  Ψυχολόγος – Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Απόφοιτη του διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος « Συμβουλευτική Ψυχολογία και Επαγγελματικός Προσανατολισμός και του τμήματος  Φ.Π.Ψ.  κατεύθυνση Ψυχολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Διαθέτει δεκαπενταετή εργασιακή εμπειρία. Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού των εκπαιδευτηρίων «Δούκα». Συνεργάτης του κέντρου ΣΕΠ&Ε. Συμμετοχή σε προγράμματα των Δήμων Αμαρουσίου και Αγίας Παρασκευής.  Εφαρμογή προγράμματος συμβουλευτικής στην Εράσμειο  Ελληνογερμανική Σχολή. Διοργάνωση και εισηγήσεις  σε προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων. Συμμετοχή στην έρευνα εφαρμογής για τη σύσταση του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ).Δημοσιεύσεις άρθρων. Συμμετοχή σε συνέδρια. Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Αξιολογήτρια Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙ.Σ Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.)

Βασίλης Οικονόμου, Υπεύθυνος Πληροφοριακών Συστημάτων στα Εκπαιδευτήρια Δούκα (http://economu.wordpress.com,  http://www.schoolofthefuture.gr, http://www.doukas.gr).

Ο Βασίλης Οικονόμου αποφοίτησε το 1987 από τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας. Από το 1994 είναι Υπεύθυνος Συστημάτων Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Από το 2004 είναι και υπεύθυνος της Ομάδας Μαθητικού Υπολογιστή των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με στόχο την ένταξη και αξιοποίηση του Μαθητικού Υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Είναι πιστοποιημένος αξιολογητής εταιρειών με πρακτική εμπειρία στην αξιολόγηση εταιρειών στο επίπεδο «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία» – EFQM. Έχει συμμετάσχει, ως ερευνητής και αναλυτής- προγραμματιστής, στην ανάπτυξη πάνω από 20 ερευνητικών έργων σχετικά με τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή. Έχει συμμετάσχει επίσης στην ανάπτυξη ερευνητικού λογισμικού στις περιοχές αυτές, με πάνω από 50 τίτλους λογισμικού, επιμορφώνοντας παράλληλα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην αξιοποίηση των ΤΠΕ σε θέματα διδακτικής πρακτικής. Έχει αναπτύξει πληθώρα Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε περιοδικά και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια με θέματα: «Εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία» και «Ποιότητα στην Εκπαίδευση».

Παπαδημητρίου Σοφία, Υπεύθυνη Ψηφιακών-Κοινωνικών Μέσων, Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης. Υπ. Ψηφιακών και Κοινωνικών Μέσων Διεύθυνσης Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης, Υπ. Διδάκτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών ΕΑΠ.

Είμαι πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας από το 1983, κάτοχος του ΜΔΕ «Πληροφορική και Επιχειρησιακή Έρευνα» του ίδιου Πανεπιστημίου από το 1986 και εκπονώ διδακτορική διατριβή στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΕΑΠ από το 2008. Είμαι καθηγήτρια Πληροφορικής στη Δευτ.Εκπαίδευση από το 1990 και επιμορφώτρια στις ΤΠΕ στην ΚτΠ, ΙΕΚ, ΕΜΕ, ΙΝΕΠ-ΕΚΔΔ, Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης. Έχω αποσπαστεί στη Διεύθυνση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠΔΒΜΘ από το 2007 και είμαι υπεύθυνη Ψηφιακών και Κοινωνικών Μέσων της Δ/νσης. Έχω εργαστεί στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό και την επιστημονική έρευνα των ταινιών, “Ακολουθώντας τη γραμμή παραγωγής”, “Οδύσσεια στο Διαδίκτυο”, “Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές-Το λογισμικό”, “Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων” και συντονίζω τη συμμετοχή της Δ/νσης σε θέματα ΤΠΕ στο Ευρωπαϊκό έργο EduTubePlus. Έχω πάρει μέρος σε 10 Πανελλήνια Συνέδρια, σε 4 Διεθνή συνέδρια της Ανοικτής και εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης με άρθρα στο χώρο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, της εφαρμογής των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και της αξιοποίησης οπτικοακουστικού υλικού στην σχολική εκπαίδευση και στη Δια Βίου Μάθηση. Συμμετέχω στη συγγραφή των κεφαλαίων με τίτλους «Collaborative Creativity and Hybrid Synergy for Virtual Knowledge Working: the joy of cooperation, collaborative creativity, and imagination», «Web2.0 collaborative learning tools dynamics» και «Η Επαναχρησιμοποίηση Μονάδων Τηλεδιάσκεψης για τη Συνεργατική Μάθηση στη Διαδικτυακή Εκπαίδευση του ΠΣΔ» σε αντίστοιχους συλλογικούς τόμους των εκδόσεων IGI Global Books και Gutenberg.

Μεϊμάρης Μιχάλης, Καθηγητής Νέων Τεχνολογιών, Διευθυντής του Εργαστηρίου Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε. (medialab@media.uoa.gr, www.mmeimaris.gr)

Ο Μιχάλης Μεϊμάρης είναι Καθηγητής Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Επικοινωνιακών Εφαρμογών και Τεχνολογίας στο Εργ. Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ. Είναι μέλος των σημαντικότερων Επιστημονικών Εταιρειών του τομέα του, όπως Association for Computing Machinery/Special Interest Group Graphics (ACM/SIGGRAPH), Orbicom (The International Network of UNESCO Chairs in Communications), Ελληνική Εταιρεία για την Ανοικτή και Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση, Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (Α.Π.Ε.). Είναι, επίσης, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής και Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Βραβείων Mobius, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Maison des Sciences de L’ Homme – Paris Nord και μέλος του Σώματος Αξιολογητών του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), καθώς και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του C.I.T.I. του Πανεπιστημίου της Λισαβόνας. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις Νέες Τεχνολογίες στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα Μ.Μ.Ε., στις εφαρμογές των Γραφικών και του Κινουμένου Σχεδίου με Η/Υ, στο Νέο Τεχνολογικό Επικοινωνιακό Περιβάλλον και τον σχεδιασμό του, στην Οπτική Επικοινωνία, στα Πολυμέσα, στην Ανοικτή, Ευέλικτη και εξ αποστάσεως Εκπαίδευση, καθώς και στην κατάρτιση και επιμόρφωση εκπαιδευτών και δημοσιογράφων στον τομέα των Νέων Τεχνολογιών. Είναι συγγραφέας σημαντικού αριθμού επιστημονικών δημοσιεύσεων, άρθρων, μελετών και βιβλίων.

Νάκου Αλεξάνδρα

Η Νάκου Αλεξάνδρα, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (MΑ) στις «Τεχνολογίες της Πληροφορίας κα της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με βαθμό άριστα (9,43). Θέμα της διπλωματικής εργασίας «Ανάπτυξη μαθητικής διαδικτυακής εφημερίδας με χρήση συλλογικών μέσων επικοινωνίας και εννοιολογικών χαρτών». Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και ερευνητική συνεργάτης στο Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πιστοποιημένη επιμορφώτρια με σημαντική διδακτική εμπειρία στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία (Β΄ Επίπεδο). Συμμετοχή σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις και εισηγήσεις.  Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα σχεδιασμού, ένταξης και αξιολόγησης των ΤΠΕ στην εκπαίδευση και στη διερεύνηση της σημασίας των ψηφιακών παιχνιδιών στην εκπαιδευτική διαδικασία  και πώς αυτά ενισχύουν τη διαδικασία της μάθησης.

Ελένη Μελιάδου

 Η Ελένη Μελιάδου, εργάζεται ως Νηπιαγωγός στη Δημόσια Εκπαίδευση και είναι απόφοιτος του  Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας για την Εκπαίδευση» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιεύσεις σε ελληνικά και διεθνή  συνέδρια αφορούν στη διαγενεακή μάθηση και εκπαίδευση, την ψηφιακή αφήγηση και την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων από παιδιά. Έχει συμμετάσχει με το video «Τηλεόραση Εποχής» στο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας.

Advertisements

What do you think?

Please keep your comments polite and on-topic.

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: