Σάββατο 9.03.2013

Σάββατο 9.03.2013

You can scroll the shelf using and keys

Ομιλητές

-

Untitled1

Γιάννης Αναστασάκος

Σύμβουλος Επικοινωνίας και Μέσων

 Ο Γιάννης Αναστασάκος σπούδασε Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνιολογία με ειδίκευση στην κοινωνική αλλαγή (Σορβόννη) και στην στατιστική με διατριβή στην ανάλυση δεδομένων (Παρίσι 6). Εργάσθηκε στη Γαλλία ως σύμβουλος επικοινωνίας και στην Ελλάδα σε τομείς επικοινωνίας και έρευνας αγοράς. Διηύθυνε για 21 χρόνια την AGB Hellas. Σήμερα απασχολείται ως σύμβουλος επικοινωνίας και Μέσων.

Untitled2Ματθαίος Γιωσαφάτ

Ψυχίατρος – Παιδοψυχίατρος

http://www.groupanalysis.gr/

Ο Ματθαίος Γιωσαφάτ είναι υπεύθυνος Εκπαιδευτικού Προγράμματος & Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής Θεραπείας. Εκπαιδεύτηκε και εργάσθηκε για 15 χρόνια στο Λονδίνο. Είναι μέλος της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, της Εταιρείας Ομαδικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας και της Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας του Λονδίνου. Διετέλεσε Διευθυντής και Εκπαιδευτής – Αναλυτής, Υπεύθυνος Εκπαίδευσης στην Αναλυτική Ομαδική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία του Ινστιτούτου Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Λονδίνου. Υπήρξε Μέλος της Ομάδας Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης (Advanced Training) στην Ομαδική Ανάλυση της Βρετανικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Είναι Ιδρυτικό Μέλος, πρώην Πρόεδρος και Μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας, της Διεθνούς Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας και Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Ομαδικής Ψυχοθεραπείας.

Untitled17Ελένη Δούκα – Πατέρα

Εκπαιδευτική Ψυχολόγος,

Διευθύντρια Εκπαιδευτηρίων Δούκα

www.doukas.gr

Η Ελένη Δούκα – Πατέρα σπούδασε δασκάλα στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία και στη συνέχεια μετέβη στην Αγγλία όπου σπούδασε στο London University Εκπαιδευτική Ψυχολογία (Diploma  και  Master) και Συγκριτική Εκπαίδευση με ειδίκευση στα εκπαιδευτικά προγράμματα των ΗΠΑ.  και της Αγγλίας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Αγγλία έκανε σειρά ομιλιών για θέματα ψυχολογίας στην Εκπαίδευση σε φοιτητές της Ψυχολογίας επιπέδου Bachelor του London University, Institute of Education  και σε ομάδες γονέων παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα ανέλαβε δασκάλα στο Δημοτικό και Εκπαιδευτική Ψυχολόγος στο Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Από το 1988 έως το 1996 διοργάνωσε 4 Πανελλήνια Συνέδρια προσχολικής Αγωγής. Τα τελευταία 11 χρόνια είναι Διευθύντρια στο Δημοτικό και μέλος της διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων Δούκα.

Untitled3Κωνσταντίνος Ι. Δούκας

Διευθυντής Εκπαιδευτηρίων Δούκα

www.doukas.gr

 Ο Κωνσταντίνος Ι. Δούκας είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, στον Τομέα Πληροφορικής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, Τμήμα Επικοινωνιών και Πληροφορικής στην Εκπαίδευση (πτυχίο Master of Arts). Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (Μ.Ι.Τ.), κατά τη διάρκεια του Project Athena. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στα Εκπαιδευτήρια Δούκα το 1984 και συνεχίζει μέχρι σήμερα ως Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής Λυκείου. Από το 2004 έως το 2010 διετέλεσε πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. Έχει συντονίσει και διατελέσει προσκεκλημένος ομιλητής σε πολλά εθνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι υπεύθυνος ελληνικών και ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων με αντικείμενο τις Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση. Τέως διεθνής αθλητής της Εθνικής Ελλάδος Χειροσφαίρισης συνεχίζει και σήμερα να αθλείται, αποκομίζοντας θετική ενέργεια για όλες του τις επαγγελματικές και προσωπικές δραστηριότητες.

 Untitled4

Γεώργιος Δρίβας

Διευθυντής Τμήματος Ξένων Γλωσσών

Εκπαιδευτηρίων Δούκα

www.doukas.gr

Ο Γεώργιος Δρίβας αποφοίτησε από το τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1977 και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βρετανία (Master of Arts in Theoretical Linguistics, Department of Linguistics, University of Reading, U.K.) το 1981. Εργάζεται στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ως Διευθυντής Σπουδών στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών από το 1994. Παράλληλα, είναι πιστοποιημένος αξιολογητής European Association for Quality Language Services (EAQUALS) και European foundation for Quality Management (EFQM). Εκπαιδεύει καθηγητές ξένων γλωσσών από το 1981 (Burlington Books, Longman English Teaching Services, Hellenic American Union κ.ά.) ενώ υπήρξε συνεργάτης πολλών ιδιωτικών εκπαιδευτικών οργανισμών (Σχολή Αηδονοπούλου, Σχολή Μωραΐτη, Κολλέγιο Αθηνών).

 Untitled5

Χάρης Θεοχάρης

Γενικός Γραμματέας Εσόδων

Ο Χάρης Θεοχάρης κατά την διάρκεια της καριέρας του διετέλεσε υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων αλλά δούλεψε και σε νεοσύστατες εταιρίες καινοτομίας (start-up). Είναι κάτοχος διπλώματος MEng στην τεχνολογία λογισμικού (Software Engineering (Hon) – 1993) από το Imperial College of Science Technology and Medicine του Λονδίνου. Έχει εκτεταμένη εμπειρία στον σχεδιασμό, ανάλυση και προγραμματισμό. Διετέλεσε αντιπρόεδρος στην Lehman Brothers, ηγούμενος της Ευρωπαϊκής ομάδας πληροφορικής μετοχικών παραγώγων της εταιρίας. Ως Διευθυντής Μηχανογράφησης της Ασπίς Πρόνοια ασχολήθηκε με διαχείριση συμβολαίων και προμηθειών, βελτιστοποίηση διαδικασιών και επιλεγμένη εισαγωγή εξωτερικών αναθέσεων (outsourcing). Με ικανότητες στην διαχείριση έργων και συστημάτων, στη σύνταξη και παρακολούθηση προϋπολογισμών καθώς και στον έλεγχο κόστους, υπήρξε σύμβουλος του τότε Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδη Σπινέλλη από τον Νοέμβριο του 2009 μέχρι πρόσφατα. Στην θητεία του εκεί, ασχολήθηκε με σειρά έργων όπως την Ενιαία Αρχή Πληρωμής, την Απογραφή Αμειβομένων Δημοσίου κ.α. Για σύντομο χρονικό διάστημα πριν την έναρξη της θητείας του ως ΓΓΠΣ, διετέλεσε σύμβουλος του Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών, ασχολούμενος με την παρακολούθηση δράσεων για την υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής.

Untitled6Μαρία Καρυώτη

Παιδοψυχίατρος – Ψυχαναλύτρια

Η Μαρία Καρυώτη αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή της Αθήνας το 1994. Ειδικεύτηκε στην ψυχιατρική παιδιού και Εφήβου, καθώς και στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία (Φροϋδικής – Λακανικής κατεύθυνσης) παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Από το 2001 διατηρεί ιδιωτικό Ψυχιατρικό ιατρείο. Παράλληλα εργάστηκε σε δημόσιους και κοινοτικούς φορείς:

– Στην εταιρεία Περιφερικής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, ως Παιδοψυχίατρος Επιστημονικός Υπεύθυνος της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων (ΚΜΨΥΔΚ), με αρμοδιότητα την οργάνωση και την ανάπτυξη τη διεπιστημονικής ομάδας.

– Στο Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογενειών του Δήμου Ζωγράφου και

– Στην Εταιρεία Κοινωνικής & Ψυχικής Υγείας, στο Ιατροπαιδαγωγικό Ινστιτούτο Άμφισσας, ως Παιδοψυχίατρος.

scan0004Σίσσυ Κουκουμτζή

Msc, Ψυχολόγος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού 

Η Ασπασία Κουκουμτζή είναι απόφοιτη του τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (κατεύθυνση Ψυχολογίας) και του διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Επαγγελματικός Προσανατολισμός». Διαθέτει δεκαπενταετή εργασιακή εμπειρία. Είναι σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και συνεργάτης του κέντρου ΣΕΠ&Ε. Συμμετέχει σε προγράμματα των Δήμων Αμαρουσίου και Αγίας Παρασκευής. Εφαρμόζει προγράμματα συμβουλευτικής στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή. Είναι υπεύθυνη Απασχόλησης σε Κ.Ε.Κ., διοργανώτρια και εισηγήτρια σε προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης ενηλίκων. Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, διακρατικές συνεργασίες, συνέδρια και δημοσιεύσεις άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Επίσης συμμετέχει στην έρευνα εφαρμογής για τη σύσταση του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ). Είναι μέλος της «Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού» (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.). και πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Αξιολογήτρια Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙ.Σ.

 Untitled7

Δημήτρης Κυρίτσης

Σύμβουλος Πανεπιστημίων Εξωτερικού

www.studysmart.gr

Ο Δρ. Δημήτρης Κυρίτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στo Κονέκτικατ των ΗΠΑ. Αποφοίτησε από τις «Σχολές Αμερικανικής Παροικίας Αθηνών» ACS, το 1984 και τις Δημόσιες Σχέσεις (ΒΑ) του Deree College, το 1989. Το 1990, συνέχισε αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο στην Αγγλική Φιλολογία από το University of London και το 1995 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον τομέα της «Διοίκησης και Αθλητικής Οργάνωσης» ως Διδάκτωρ, από το Loughborough University, UK. Είναι μέλος του “Association of Professions in Business Management” από το 2006. Είναι επίσης κάτοχος διπλώματος προπονητή ποδοσφαίρου από το English Football Federation. Από το 2005 είναι συνιδρυτής και εταίρος της “Studysmart.gr”, ιστοσελίδας εκπαιδευτικής κατάρτισης. Για 3 χρόνια ήταν διευθυντής του τμήματος Επαγγελματικών Τίτλων Σπουδών στην PwC Academy by Pricewaterhouse Coopers. Έχει διατελέσει υπεύθυνος μεταπτυχιακών σπουδών στο University of Indianapolis, το Athens Campus, και, Director of Academic Advising and Sports, καθώς επίσης, Deputy Executive Director στην Global Training, όπου μαζί με τον Δρ. Κωνσταντίνο Κυρίτση, ξεκίνησαν τους επαγγελματικούς τίτλους σπουδών (ACCA, CIA, CFA, DipIFR) στην Ελλάδα. Από το 2010 είναι πρόεδρος Αποφοίτων του ACS. Θεωρείται «γκουρού» στα διαδικαστικά θέματα των επαγγελματικών τίτλων σπουδών, χαρισματικός ομιλητής και εκπαιδευτικός σύμβουλος. Ειδικεύεται και διδάσκει θέματα Management, Marketing, Δημόσιες Σχέσεις, Ηγεσία, Στρατηγική, Επικοινωνία και θέματα της διοίκησης ανθρωπίνων πόρων.

 konstantinou_resize

 

Όλγα Κωνσταντίνου

Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

www.psychologos.gr

 

Η Όλγα Κωνσταντίνου είναι ψυχολόγος και ειδικεύεται στη συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία παιδιών και ενηλίκων. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Msc) στην Ψυχολογία της Υγείας και είναι Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μετεκπαίδευση στη γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (Ι.Ε.Θ.Σ) και στη συστημική ψυχοθεραπεία από το Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ). Η κλινική της πρακτική περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε εξαρτημένα από ουσίες άτομα, άτομα με αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, διαταραχές διατροφής, παιδιά και εφήβους με προβληματικές συμπεριφορές. Επιπλέον έχει εργασθεί ψυχοθεραπευτικά με ζευγάρια και οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μεταξύ τους σχέσεις. Έχει εργασθεί ως καθηγήτρια ψυχολογίας, έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις για την παραβατικότητα ανηλίκων στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς, σε φοιτητές του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών και σε εργαζόμενους των Κέντρων πρόληψης του ΟΚΑΝΑ. Η επιστημονική της δραστηριότητα περιλαμβάνει εκδόσεις άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και δημοσιεύσεις σε συνέδρια. Εργάζεται στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.) ως ψυχολόγος από το 2003. Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια από το 2001. 

 Untitled8

Ναταλία Κωτσάνη

Τελειόφοιτη Φοιτήτρια ΕΜΠ

Συνεργάτιδα Μουσείου Ηρακλειδών

Μέλος Μουσικού Συγκροτήματος Encardia

corelab.ntua.gr/~nkotsani

Η Ναταλία Κωτσάνη είναι απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και τελειόφοιτη της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με ερευνητικά ενδιαφέροντα στον τομέα της Πληροφορικής. Την τελευταία τριετία συνεργάζεται με το Μουσείο Ηρακλειδών, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τέχνη και Μαθηματικά”, αναπτύσσοντας ενότητες που συνδέουν τα μαθηματικά με τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες. Παράλληλα, αναπτύσσει διαδικτυακούς τόπους, δημιουργεί κάθε είδους οπτικο-ακουστικό υλικό και διαχειρίζεται κοινωνικά δίκτυα (ως web developer). Αποτελεί ενεργό μέλος της εναλλακτικής μουσικής σκηνής της Αθήνας (world music) και το 2012 ηχογραφεί την πρώτη της δισκογραφική δουλειά. Από το 2012 είναι μέλος του συγκροτήματος encardia, έχοντας πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα πάνω από 100 συναυλίες, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης.

 Untitled9

Φαίδρα Λογοθέτη

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

www.lovesmiles.gr

Η Φαίδρα Λογοθέτη σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Συμβουλευτική στο Πανεπιστήμιο του Keele με διδακτορικό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία. Μεταξύ άλλων, έχει εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Θεραπεία και την Θεραπεία Ζεύγους στην Μ. Βρετανία από την Dr. P. Edwards (Oasis Center), στο Συνθετικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας με τον Καθ. του Πανεπιστημίου του Σικάγο Dr. G. Egan, την Ψυχοθεραπεία Κρίσεων με τον Dr. P. Titley από το Hanley Crisis Intervention Center. Είναι εισηγήτρια και ερευνήτρια σε σειρά Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (DRIVE, PARCMAN, κ.α.). To 1991 ίδρυσε το Κέντρο Εκλεκτικής Συμβουλευτικής το οποίο στοχεύει στην εκπαίδευση και εποπτεία Συμβούλων Ψυχικής Υγείας. Διευθύνει το ΚΕΝΤΡΟ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ LOVESMILES το οποίο εκπροσωπεί τα Παγκόσμια Προγράμματα Αυτοεκτίμησης στην Ελλάδα «Αγάπησε τον εαυτό σου» της Louise Hay και «Καν΄το και ας φοβάσαι!» της Dr. S. Jeffers και διοργανώνει ομιλίες και σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Εργάζεται ψυχοθεραπευτικά με ενηλίκους και εφήβους σε θέματα Αποτελεσματικής Επικοινωνίας, Διαχείρισης Συγκρούσεων, Διαχείρισης Συντροφικών Κρίσεων, Θετικής Σκέψης, Ανάπτυξης της Αυτοεκτίμησης και Συναισθηματικής Ενδυνάμωσης. Είναι ιδρυτικό και έγκριτο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής και κατέχει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Συμβουλευτικής. Είναι συγγραφέας του best seller βιβλίου για την ανδρική απιστία, «Αγάπη μου απόψε θ’ αργήσω» (εκδ. ΙΒΙΣΚΟΣ).

Untitled10Χρήστος Λουφόπουλος

Μηχανολόγος Μηχανικός

Blogger MamadesMpampades, MikroiMegaloi

mamadesmpampades.gr

Με λένε Χρήστο Λουφόπουλο. Μηχανικός σπούδασα αλλά το χόμπι μου όταν κοιμούνται οι δύο μικροί μας είναι να εξερευνώ το διαδίκτυο και κάθε νέα του υπηρεσία, να βγάζω φωτογραφίες και να διαβάζω κόμικς… Λάθος. Τα δυο τελευταία τα κάνω κυρίως όταν είναι ξύπνιοι οι μικροί μας που πέρα από μόνιμη πηγή άγχους είναι και μία αστείρευτη πηγή γέλιου και ευφορίας, αισιοδοξίας και ελπίδας. Θα ήθελα κάποια στιγμή να ζήσω στο Παρίσι αλλά μέχρι τότε μπορώ να οργανώνω την πρώτη μας επίσκεψη σε αυτή την μαγική πόλη μαζί με τους μικρούς, την βαφτιστήρα μου και πολλούς καλούς φίλους και κουμπάρους με τα παιδιά τους! Αυτή την στιγμή πασχίζω να πείσω την υπόλοιπη παρέα να βάλουμε ως μοτό στους μαμάδες… μπαμπάδες… την παρακάτω φράση… «Με ένα blog ξεχνιέμαι…» Προσωπικό μου ιστολόγιο είναι το http://www.ophilos.eu/. Θα δυσκολευτείτε να βρείτε εκεί πολλά κείμενα που να αφορούν μαμάδες και μπαμπάδες, λογικό κατά την γνώμη μου μιας και βρίσκω πάρα πολλούς άλλους bloggers που εκφράζουν πολλά από όσα θέλω και εγώ να πω… και μάλιστα με πολύ ομορφότερο τρόπο από εμένα και προτιμώ να διαβάζω και να μοιράζομαι δικά τους κείμενα στους δικούς μου φίλους και αναγνώστες!

scan0003Γεωργία Μαντζιάρα

Msc Ψυχολόγος,

Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Η Γεωργία Μαντζιάρα είναι απόφοιτη του τμήματος Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (κατεύθυνση Ψυχολογίας) και του διετούς μεταπτυχιακού προγράμματος «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Επαγγελματικός Προσανατολισμός». Διαθέτει δεκαπενταετή εργασιακή εμπειρία. Είναι σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού των εκπαιδευτηρίων «Δούκα» και συνεργάτης του κέντρου ΣΕΠ&Ε. Συμμετέχει σε προγράμματα των Δήμων Αμαρουσίου και Αγίας Παρασκευής. Εφαρμόζει προγράμματα συμβουλευτικής στην Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή. Είναι διοργανώτρια και εισηγήτρια σε προγράμματα κατάρτισης ενηλίκων, συμμετέχει σε συνέδρια και δημοσιεύει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά. Συμμετέχει στην έρευνα εφαρμογής για τη σύσταση του Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΚΕΠ). Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών Ενηλίκων και Αξιολογήτρια Ενηλίκων του Ε.ΚΕ.ΠΙ.Σ, και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.).

 Untitled11

Κατερίνα Μήλιου

Κλινικός Ψυχολόγος

Η Κατερίνα Μήλιου είναι κλινικός ψυχολόγος, κάτοχος Master of Medical Sciences από το πανεπιστήμιο Sheffield της Αγγλίας, εξειδικευμένη στις ψυχολογικές δοκιμασίες, στη συμβουλευτική γονέων και στην ψυχοθεραπεία ενηλίκων. Εργάζεται ιδιωτικά από το 1988 και έχει συνεργαστεί με κέντρα νηπιακής αγωγής, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ψυχιατρικές κλινικές και άλλους φορείς που ασχολούνται με την ψυχική υγεία. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, του Πανελληνίου Συνδέσμου Σχολών Γονέων, της European Association of Psychological Assessment και της International Rorschach Society. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες συνέδρια και ημερίδες, σε μερικά εκ των οποίων ήταν και η ίδια εισηγήτρια. Το 2003, με την κ. Έρη Πιπεράκη, ειδική ψυχοπαιδαγωγό, ίδρυσαν το Κέντρο Ψυχολογικής και Γνωστικής Αξιολόγησης. Έχει συγγράψει το υπό δημοσίευση επιστημονικό εγχειρίδιο για τις προβλητικές δοκιμασίες θεματικής αντίληψης ενηλίκων και παιδιών. Ενδιαφέρεται για την τέχνη και έχει δημοσιεύσει ποιητικά και πεζά έργα.

 Untitled12

Έρη Μπασιούκα

Συντονίστρια Σχολών Γονέων

www.gonios.gr

Η Έρη Μπασιούκα σπούδασε ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολέγιο Ελλάδος και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη σωματική ψυχοθεραπεία στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νευροφυτοθεραπείας και Ανάλυσης του χαρακτήρα (Ε.Ι.Ν.Α.). Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στον συντονισμό ομάδων Σχολών Γονέων στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων συμμετέχοντας ενεργά στη διεξαγωγή ερευνών και στην αποκατάσταση των μαθησιακών δυσκολιών μέσω της εικονογραφημένης μεθόδου από την κ. Δώρα Μαυρομάτη που σχεδίασε αυτή την μέθοδο. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της ως σύμβουλος και ψυχοθεραπεύτρια στο κέντρο υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών «Γραμμή SOS δίπλα σου», στο σωματείο νευρομυικών παθήσεων MDA Ελλάς, στο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης παιδιού και οικογένεια «Αγαπώ τα παιδιά», σε νευροψυχιατρική κλινική και στο Κέντρο Μελετών και Ψυχοθεραπείας «Βίλχελμ Ράιχ». Από το 2001 εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της παρέχοντας υποστηρικτική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική σε ενήλικες, γονείς και παιδιά. Συντονίζει ομάδες αυτογνωσίας και Σχολές γονέων σε συνεργασία με ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς σε Ελλάδα και Κύπρο. Αρθρογραφεί συστηματικά σε επιστημονικά περιοδικά για θέματα που αφορούν τη ψυχική υγεία και είναι συγγραφέας του βιβλίου «Το ημερολόγιο του γονέα». Είναι τακτικό και έγκριτο μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Σωματικής Ψυχοθεραπείας (ΠΕΣΩΠΣ) και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σωματικής Ψυχοθεραπείας (EABP).  

Στιγμιότυπο 2013-02-13, 6.55.54 μ.μ.Βασίλης Οικονόμου

Υπεύθυνος Συστημάτων Πληροφορικής

Εκπαιδευτηρίων Δούκα

economu.wordpress.com

Ο Βασίλης Οικονόμου από το 1994 είναι Υπεύθυνος συστημάτων Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Από το 2004 είναι και υπεύθυνος της Ομάδας Μαθητικού Υπολογιστή των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με στόχο την ένταξη και αξιοποίηση του ατομικού Μαθητικού Υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Από το 2006 είναι και μέλος του Γραφείου Ποιότητας των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Είναι πιστοποιημένος αξιολογητής εταιριών με πρακτική εμπειρία στην αξιολόγηση εταιριών στο επίπεδο «Δέσμευση στην Επιχειρηματική Αριστεία» – European Foundation for Quality Management Validator. Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και αναλυτής- προγραμματιστής στην σχεδίαση και υλοποίηση πάνω από 20 ερευνητικών έργων σχετικά με τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση αλλά και στην Ειδική Αγωγή. Έχει συμμετάσχει επίσης στην ανάπτυξη ερευνητικού και αναπτυξιακού λογισμικού στις περιοχές αυτές, με πάνω από 50 τίτλους λογισμικού, καταρτίζοντας παράλληλα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πρακτική. Έχει αναπτύξει Συστήματα Διαχείρισης Δεδομένων (M.I.S.), σε αρκετά προγραμματιστικά περιβάλλοντα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και μελέτες σε περιοδικά και έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια με θέμα την «Εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία» και την «Ποιότητα στην Εκπαίδευση».

 Untitled14

Τάσος Παγκάκης

Head of Communications, Ericsson, Southeastern Europe

www.tasospagakis.com

Ο Τάσος Παγκάκης συντονίζει την επικοινωνία της Ericsson σε 11 χώρες. Ξεκίνησε από το 1988 να δημιουργεί Ιδέες που δοκιμάστηκαν για την αποτελεσματικότητα και τη δημιουργικότητα σε διεθνές επίπεδο. Εργάστηκε για πολλές διεθνείς και Ελληνικές επιχειρήσεις, σχεδιάζοντας προγράμματα εταιρικής διακυβέρνησης και επικοινωνίας προϊόντων. Είναι ο Networked Society Champion της Ericsson και εξηγεί πως θα συνδέονται άνθρωποι, γνώση, συσκευές και πληροφορίες, για να ενδυναμωθούν οι Πολίτες, οι Κοινωνίες και οι Επιχειρήσεις. Μαθαίνει από τις αγορές, τους ανθρώπους, την «αλλαγή παντού» και τα κοινωνικά δίκτυα. Ενημερώνεται από το cloud. Υποστηρίζει ένθερμα τις νεοφυείς επιχειρήσεις (startups), τα ταλαντούχα μυαλά, τις ιδέες με ουσία και τους ταπεινούς ανθρώπους. Άρθρα του δημοσιεύονται συχνά σε διεθνή μέσα ενημέρωσης και παρουσιάζει σε συνέδρια θέματα καινοτομίας, αλλαγής των επιχειρηματικών μοντέλων και οργάνωσης. Ζει δίπλα στη θάλασσα με τη σύζυγό του και μεγαλώνουν τα τρία παιδιά τους.

 Untitled15

Ονίκ Παλαντζιάν

Διευθύνων Σύμβουλος

Βιομηχανίας Αλουμινίου Europa

Ο Ονίκ Παλαντζιάν είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Βιομηχανίας Αλουμινίου Europa. Έχει εμπειρία 21 ετών στη διοίκηση βιομηχανιών, επενδυτικών εταιριών και εταιριών τεχνολογίας. Πριν την Europa, διεύθυνε την εταιρία Herco, η οποία υπό την ηγεσία του αναδείχθηκε ως η πιο αποτελεσματική βιομηχανία στην ανακύκλωση ελαστικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το 2003 συνίδρυσε την επενδυτική Capital Connect, η οποία επένδυσε σε καινοτόμες ελληνικές εταιρίες. Προηγουμένως, ήταν επικεφαλής ανάπτυξης εταιριών τεχνολογίας, όπως η Velti, και ιδρυτής των ihavemoved και ichziehum στο Λονδίνο και στο Αμβούργο. Ξεκίνησε τη καριέρα του στις ΗΠΑ, στο πλευρό του εφοπλιστή Γ. Χατζηπατέρα, υλοποιώντας επενδύσεις στον τομέα της ναυτιλίας. Δίνει συχνά διαλέξεις σε Πανεπιστήμια και έχει κάνει πολλές εισηγήσεις σε συνέδρια. Οι τρεις ομιλίες του στο TEDx καθώς και το project «UP Greek Tourism», του οποίου ήταν συν-δημιουργός, είχαν πολύ μεγάλη αποδοχή και απήχηση. Έχει Πτυχίο (BSc) Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Bentley και Μεταπτυχιακό (CSS) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Harvard.

Untitled16Σοφία-Αρετή Παπαδοπούλου

Δρ Βιολόγος

Καθηγήτρια Βιολογίας Γυμνασίου

 Η Σοφία-Αρετή Παπαδοπούλου αποφοίτησε το 1995 από το Βιολογικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2001 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το 2011 απέκτησε Μεταπτυχιακό τίτλο στις Ειδικές Μαθησιακές δυσκολίες-Δυσλεξία («Specific Learning Difficulties-Dyslexia» – Athenian College, from Edexcel). Έχει δώσει αρκετές διαλέξεις για θέματα σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και για θέματα συμβουλευτικής γονέων για προβλήματα που σχετίζονται με τη μάθηση των παιδιών. Εργάζεται ως καθηγήτρια Βιολογίας και Γεωγραφίας στα Εκπαιδευτήρια Δούκα από το 1996. Έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση ερευνητικών εργασιών και σε εκπαιδευτικούς διαγωνισμούς, με τελευταία τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό της Microsoft «Συνεργάτες στη Μάθηση».

image001Μυρτώ Παπαθάνου

Συνιδρύτρια των Volunteer4Greece και Newborn Wishes

volunteer4greece.gr  

Η Μυρτώ Παπαθάνου αποφοίτησε από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και κατέχει BSc Οικονομικών από το City University, MSc σε Χρηματοοικονομικά από το Imperial College και MBA από το INSEAD. Ξεκίνησε την καριέρα της στα χρηματοοικονομικά στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε για 5 χρόνια ως Fixed Income Strategist για την Dresdner Kleinwort Wasserstein και την Bank of America. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 2007 και έκτοτε ασχολείται με την τεχνολογία, αρχικά ως υπεύθυνη επιχειρηματικής ανάπτυξης στην CPI και από το 2010 αναπτύσσοντας δική της επιχειρηματική δραστηριότητα. Είναι ιδρυτής της NewbornWishes.com και συν-ιδρυτής της Gommyr Power Networks. Έχει ασχοληθεί με την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών. Το 2012 συνίδρυσε τη μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία Volunteer4Greece.gr, την πρώτη online πλατφόρμα αναζήτησης εθελοντικής εργασίας στην Ελλάδα. Είναι μαμά δύο αγοριών και η αγαπημένη της φράση είναι ‘if you want to get something done, ask a busy mum’.

 

 Untitled18

Μαρία Ρουσοχατζάκη

Λογοπαθολόγος

www.mrous.gr/

Η Μαρία Ρουσοχατζάκη αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και ακολούθησε το Μεταπτυχιακό Τμήμα Παθολογίας του Λόγου ολοκληρώνοντας με άριστα Master of Science και Clinical Competence (C.C.C.) στα Boston και Northeastern Universities στη Βοστόνη των Η.Π.Α. Διατηρεί τρία γραφεία λογοθεραπείας στην Κρήτη από το 1991 και έχει πλήθος συνεργασίες με σχολεία και ιδρύματα σχετικά με το παιδί. Έχει διδάξει στο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, σε Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΕΚ) νηπιαγωγών και σε πλήθος σεμιναρίων για δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικευόμενους γιατρούς και γονείς. Από της ΩΡΛ κλινική του ΠΑΓΝΗ έχει τυπωθεί η δουλειά της «Οδηγίες για τους Λαρυγγεκτομηθέντες και το περιβάλλον τους». Στο επιστημονικό σύγγραμμα της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης «Σύγχρονη ΩΡΛ» έχει συμμετάσχει με το κεφάλαιο «Διαταραχές Φωνής». Είναι μέλος της επιτροπής αξιολόγησης των ασθενών υποψήφιων για κοχλιακό εμφύτευμα στην ΩΡΛ κλινική του ΠΑΓΝΗ. Από το 2005 ασχολείται με τη δημιουργία και έκδοση παιδικών βιβλίων που αποτελούνται από υλικό δουλεμένο με εκατοντάδες παιδιά που έχουν εξεταστεί και δουλευτεί από την ίδια και την ομάδα της, μέσα σε 22 χρόνια θεωρητικής και πρακτικής εμπειρίας. Το υλικό των βιβλίων είναι τέτοιο που μπορεί να απευθύνεται και σε ιδιαίτερα δύσκολα στην επικοινωνία και το λόγο παιδιά. Άρθρα της δημοσιεύονται στα Ιατρικά της Ελευθεροτυπίας.

 Untitled19

Τζένη Σουμάκη

Δρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Παιδοψυχίατρος

www.soumaki.gr

Η Τζένη Σουμάκη είναι παιδοψυχίατρος, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ψυχαναλύτρια της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Έχει εργαστεί ως παιδοψυχίατρος σε υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας φροντίδας. Έχει επίσης εργαστεί ως επόπτρια της Διεπιστημονικής Ομάδας στο:

–        Πολυδύναμο Κέντρο Καλλιθέας της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής

–        Της Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας του Δήμου Μεγάρων

–        Της Ιατροπαιδαγωγικής Υπηρεσίας του Δήμου Κορυδαλλού.

Έχει συμμετάσχει σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Παν/κής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αγ. Σοφία», στα μεταπτυχιακά προγράμματα Κλινικής Ψυχολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Νοσηλευτικής του Παν/μίου Αθηνών και σε διάφορα προγράμματα-σεμινάρια εκπαίδευσης ειδικών ψυχικής υγείας. Συμμετείχε σε 6 διακρατικά ερευνητικά προγράμματα και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή και ξένα περιοδικά. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδος, του Παιδοψυχιατρικού κλάδου της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, καθώς και αντιπρόεδρος (επί 8 χρόνια) της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Παιδοψυχιάτρων. Από τον Σεπτέμβριο 2010 έως 2012 ήταν Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας ΑΝΑΣΑ και από το Σεπτέμβριο 2012 Επιστημονικά Υπεύθυνη της Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Μονάδας για το Παιδί «Σπ. Δοξιάδης». Είναι γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας και Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας.

Untitled20Τάσος Σταλίκας

PhD Καθηγητής Ψυχολογίας Πάντειο Πανεπιστήμιο

www.positiveemotions.gr

Ο Αναστάσιος Σταλίκας είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας (www.positiveemotions.gr). Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 10 βιβλία, 20 κεφάλαια και 60 άρθρα σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην εφαρμογή των αρχών της Θετικής Ψυχολογίας στη μάθηση, εκπαίδευση, γνωστική, συναισθηματική & κοινωνική ανάπτυξη ατόμων, ομάδων και οργανισμών. 

 Untitled21

Στέλιος Σταυρίδης

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

O Στέλιος Σταυρίδης είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος του Πολυτεχνείου Ζυρίχης, με μεταπτυχιακές σπουδές σε Business Administration και Οικονομικά. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και καλά Ιταλικά και Ισπανικά. Έχει μακρά και πετυχημένη πορεία επαγγελματία manager σε κορυφαίες διοικητικές θέσεις, σε πολύ μεγάλες ελληνικές βιομηχανίες, όπως ο Όμιλος Lavipharm, η Κλωστοϋφαντουργία Αιγαίον, τα Τσιμέντα Ηρακλής-Lafarge, τα Ελληνικά Πετρέλαια και τα ΕΛΔΑ. Το 1991 ίδρυσε τον Όμιλο Ideales (Piscines Ideales, Ideales Spa, Ideales Resort, Ideales Constructions), που ξεχωρίζει για την επιχειρηματική του ηθική, τον τρόπο άσκησης της επιχειρηματικότητας, για το εργασιακό περιβάλλον (European Best Workplace 2009), αλλά και για την κοινωνική και περιβαλλοντική του ευαισθησία. Το 2006 τιμήθηκε με το Βραβείο του Έλληνα Quality Leader of the Year από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ποιότητας. Η πλούσια καριέρα του περιλαμβάνει εκτενή διεθνή δραστηριότητα σε πολλές χώρες. Είναι τακτικός αρθρογράφος πολλών εφημερίδων και ομιλητής σε Πανεπιστήμια και Κολλέγια. Από τον Νοέμβριο 2012 είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.

Untitled22Άσπα Τσαμαδή

Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής

Blogger MamadesMpampades, MikroiMegaloi

mamadesmpampades.gr

Η Άσπα Τσαμαδή, γνωστή στο χώρο του διαδικτύου και ως Aspa Online, είναι η blogger του ομώνυμου blog το οποίο διανύει φέτος τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του. Είναι συνιδρύτρια των ιστολόγιων «Μαμά…δες, Μπαμπά… δες» και «Μικροί Μεγάλοι», γύρω από τα οποία οικοδομείται μία πολύ δυναμική κοινότητα γονιών της νέας εποχής. Έχει έντονη παρουσία σε όλα τα social media, με κέντρο όμως πάντα της online δραστηριότητάς της το blogging. Έχει σπουδάσει στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Νίκαιας της Γαλλίας. Ζει στην Αθήνα και είναι μαμά δύο μικρών κοριτσιών.

Untitled23Στάθης Χαϊκάλης

Ιδρυτής COMMUNICATION EFFECT 

Πρόεδρος AVANTBRAND

communicationeffect.com

Ο Στάθης Χαϊκάλης είναι ιδρυτής και κύριος μέτοχος της εταιρείας Στρατηγικής Επικοινωνίας, Communication EFFECT. Παράλληλα, είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας AvantBrand, η οποία αναπτύσσει και υλοποιεί στρατηγικές Ψηφιακής Επικοινωνίας. Πτυχιούχος του Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εργάστηκε (1979 – 1999) ως αρθρογράφος στον «Οικ. Ταχυδρόμο» και το «Βήμα της Κυριακής». Η Communication EFFECT εκπροσωπεί στην Ελλάδα, τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη διεθνή εταιρεία επικοινωνίας, Edelman. Ο Στάθης Χαϊκάλης έχει χειριστεί σημαντικά projects στους τομείς της στρατηγικής επικοινωνίας, του brand building, καμπάνιες για την ενημέρωση ευρέως κοινού, δίκτυα πληροφόρησης τοπικών κοινωνιών κλπ.

      Untitled24

Ειρήνη Χατζοπούλου

Σχολική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια

Η Χατζοπούλου Ειρήνη είναι σχολική ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και ενηλίκων. Έχει ολοκληρώσει με άριστα τις βασικές σπουδές στην Ψυχολογία και της μεταπτυχιακές σπουδές στην Σχολική Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει, επίσης,  εκπαιδευτεί στο Γνωσιακό Συμπεριφοριστικό Μοντέλο Ψυχοθεραπείας παιδιών και ενηλίκων και έχει παρακολουθήσει επιμορφώσεις σχετικά με τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, τις ειδικές μαθησιακές διαταραχές και τον συντονισμό σχολών γονέων. Την παρούσα χρονική περίοδο εργάζεται στο Κέντρο Διάγνωσης, Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες Δυτικής Αττικής που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας. Τα τελευταία οχτώ χρόνια έχει αποτελέσει μέλος της διεπιστημονικής ομάδας ιδιωτικών φορέων με βασικό αντικείμενο τη διάγνωση και αποκατάσταση ψυχικών διαταραχών παιδιών και ενηλίκων και την ομαδική και ατομική συμβουλευτική γονέων. Έχει υπάρξει υπεύθυνη του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι του δήμου Σίφνου. Έχει εργασθεί ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού εφήβων μαθητών του δήμου Αμαρουσίου και έχει ασχοληθεί με την επιμόρφωση ενηλίκων στο Ι.Ε.Κ. Ιπποκράτειος. Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού. Είναι παντρεμένη και μητέρα δυο παιδιών.

 

image002

John Paul Flintoff 

John Paul Flintoff writes for the Sunday Times (of London). For six years, was a feature writer and associate editor on the Financial Times magazine. He has written for many English language newspapers and magazines, including The GuardianThe Daily TelegraphThe TimesThe New StatesmanCNBC BusinessEsquireHarpers Bazaar,Intelligent Life and Wallpaper. He is also a writer. His latest book is How to Change the World and is published in English and several other languages. He has appeared in the UK and internationally (TEDx Athens talk)  alongside several speakers such as Alain de Botton, Tom Chatfield, Stelios Haj-Iouanni.

Advertisements